Duurzaamheid

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Verduurzamen wordt steeds belangrijker in bedrijven. Hierom willen wij jullie graag informeren over de voortdurende inspanningen van Post-Plaza met betrekking tot duurzaamheid. Bij Post -Plaza geloven we in de kracht van positieve verandering en de impact die we als organisatie kunnen hebben op het milieu en de gemeenschappen waarin we opereren. 

Voor meer informatie over maatschappelijk verantwoord ondernemen, bekijk ons MVO jaarverslag.

Binnen Post-Plaza hebben we een Greenteam opgericht dat verantwoordelijk is voor alle aspecten met betrekking tot Greenkey en duurzaamheid. Op deze manier stimuleren we voortdurende vooruitgang en delen we innovatieve ideeën.

Op dit moment zijn er diverse lopende projecten. Onze technische dienst werkt hard aan de installatie van waterbesparende perlators in onze douches en wastafelkranen. Bovendien zijn we overgeschakeld naar het gebruik van deurschakelaars in onze koel- en vriesruimtes, waardoor de verlichting alleen wordt geactiveerd wanneer de deur wordt geopend.

Hoewel veel delen van het hotel al zijn voorzien van LED - verlichting, zijn we nog niet volledig overgestapt. Voor bepaalde verlichtingsaspecten hebben we een dispensatie gekregen van Greenkey. Ons doel is om alle verlichting tegen 2025 te vervangen door LED.

We zijn op 28 mei 2024 beoordeeld met een Gouden Greenkey-certificering, als erkenning voor onze inzet voor duurzaamheid.

Hotels For Trees

Maak de keuze om het schoonmaken van je kamer een dagje over te slaan. Elke keer wanneer een schoonmaakbeurt wordt overgeslagen, wordt er een boom geplant.

Schoonmaakmiddelen

Wij gebruiken duurzame schoonmaakmiddelen om zo verantwoord jouw kamer schoon te maken.

Fietsen voor gasten

Kies voor een uitstoot neutrale optie om de stad te verkennen en huur een elektrische fiets bij ons.

Lokale producten

Kom in ons Grand Café onze lokale producten en biologische wijnen proeven.

Marie Stella Maris

Op de hotelkamers vindt u de Marie Stella Maris zeep, douchegel en shampoo. Dit bedrijf doneert een deel van hun omzet aan duurzame waterprojecten.

Lokaal ingekocht interieur

Bij het ontwerpen en inrichten van het hotel is er gekozen voor nieuwe meubels maar ook hergebruikte interieur items. In Post-Plaza vinden wij het erg belangrijk dat ons thema ‘’De Postbode’’ terugkomt in de hotelsfeer. Zo zijn er specifieke meubels en andere interieur items opgeknapt en staan ze heel mooit te schitteren in ons Grand Cafe. Zo dragen de items bij aan het verhaal van duurzaamheid en wordt de authentieke Postbode sfeer ook versterkt.

10% Korting!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste hotelovernachting.