Wat doen wij?

Wij staan niet stil!

Dat kan ook niet als je het beste en leukste Hotel & Grand Café van Friesland wilt zijn. Wij willen blijven innoveren en elkaar uitdagen.

Elke medewerker krijgt bij ons de ruimte om ondernemer te zijn en het idee langs de grote Post-Plaza meetlat te houden. Zo zijn er al de mooiste creaties onstaan waar we vandaag de dag nog steeds van genieten. 

Wat doen wij?

POSTBODES STAAN NOOIT STIL

 • Wij branden onze eigen koffiebonen in de koffiebranderij op de entresol van het Grand Café. Zo waarborgen wij niet alleen de kwaliteit van onze koffie maar is het ook een springplank naar veel meer mooie dingen. Door de grote liefde voor ambacht hebben we naast het maken van onze eigen koffie ook ons eigen bier geproduceerd, in samenwerking met een lokale brouwer; Kroon op Leeuwarden.
   
 • Maart 2017 is ‘Knilles’, ons eigen Post-Plaza IPA bier geboren. Knilles staat in het Fries voor Cornelis Hendrik Peters, dé architect van het voormalig postkantoor. In dit heerlijke bier zitten onze eigen koffiebonen verwerkt. Vanaf september 2019 krijgt Knilles een broertje, we noemen hem Tsjomme!
   
 • Juni 2019, onze eigen duurzame sloep, de Still058, is te water gelaten. Gebouwd door Lasbedrijf Leeuwarden en afgemonteerd door Goos Waterbouw in Grou. Zo maken we de grachten van Leeuwarden weer net iets mooier. 

POSTBODES DENKEN NIET ALLEEN AAN ZICHZELF

Naast goed voor onze gasten en medewerkers te zorgen, zetten we ons ook graag in voor anderen. 

 • Stichting Opkikker is een unieke stichting in Nederland die heel dicht bij ons staat. Door het organiseren van een Opkikkerdag, zorgt de stichting ervoor dat een gezin met een langdurig ziek kind even de ziekte kan vergeten. Van elke verkochte fles water maken wij € 1 over naar Stichting Opkikker. Inmiddels hebben wij al meer dan € 10.000 kunnen overmaken aan dit fantastische goede doel.
 • Wij dragen Cambuur Verbindt een groot en warm hart toe. Eén keer per jaar nodigen wij samen met deze stichting, 20 kinderen uit, die vanwege een gezinssituatie niet op vakantie kunnen. Ook zij willen na de zomervakantie een te gek verhaal kunnen vertellen en daar zorgen wij voor! Een dag meetrainen met Cambuur, naar de eerste wedstrijd van het seizoen, slapen in ons hotel en ook nog uitgebreid uit eten. Van slapen komt niet veel maar wat geeft het, het is een unieke ervaring waar ze het maximale uit willen halen. Aftermovie 2019 | Aftermovie 2017
 • Water zit ons Friezen in het bloed. Daarom zijn wij trotse vriend van het Ljouwerter Skûtsje.

POSTBODES VERDIENEN PRIJZEN OF GRIJPEN NET MIS :)

Sinds onze opening zijn we vaak genomineerd voor een prijs of grepen we net mis.

 • 2018 - winnaar publieksprijs Vredeman de Vries prijs, categorie Huisstijl, begin 2018. Een concept waar we meer dan 2 jaar over hebben nagedacht werd tijdens deze uitreiking beloond.
 • 2018 - 2e prijs rebranding design Horeca Entree, het vaktijdschrift voor de hospitality, vlak achter het Pulitzer hotel in Amsterdam.
 • 2017 - nomatie herbestemming van het postkantoor voor de NRP Gulden Feniks 2017. Deze prestigieuze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste transformatie en renovatie project.
 • 2017 - publiekswinnaar van ‘de Het’ ondernemersprijs van Leeuwarden.