De Onderwatersafari

1 juni 2024

Een attractie ín een museum? Ja, echt waar: het Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden heeft iets unieks: een spetterende attractie (toegankelijk voor 4+) die je door de onderwaterwereld van Nederland voert!

Nederland is een land van water met sloten en plassen vol meerkoeten, kikkers en muggen. We weten wat zich boven water afspeelt, maar hoe zit het met de wereld onder de waterspiegel? En hoe ziet het leven er uit op de bodem van de Waddenzee? Het is een onbekende wereld die zich alleen laat verkennen met een duikpak aan.

Wie benieuwd is naar het leven onder water kan vanaf nu op OnderWaterSafari gaan. Je neemt een duik onder de waterspiegel, zonder natte voeten te krijgen. In een speciaal voertuig maak je een reis van het zoete water van sloot en plas naar het zoute water van Werelderfgoed de Waddenzee. Laat je meevoeren door de stroom en ga op zoek naar de Big Five van de onderwaterwereld van Nederland: de otter, bever, meerval, zeehond en bruinvis!

Tickets
De OnderWaterSafari is een attractie met een bepaalde capaciteit per dag. Om zeker te zijn van een plekje boek je online tickets met tijdslot via www.natuurmuseumfryslan.nl.

Weetjes
*de OnderWaterSafari is een totaalbeleving: je bent met je groepje helemaal alleen in de onderwaterwereld
*er zijn zo’n 300 verschillende dieren en planten te zien, van posthoornslak tot bruinvis en alles er tussen in
*er zijn zelfs een paar mensen in de onderwaterwereld te vinden
*In de OnderWaterSafari is alles echt: de snoek die zich verschuilt in een autowrak is een echte snoek in een auto die daadwerkelijk heeft rondgereden
*er zijn spelenderwijs allerlei thema’s in de onderwaterwereld verwerkt zoals verontreiniging, de spanning tussen recreatie en natuur, de opwarming van de aarde en exoten
*de plasticsoep komt echt uit zee en is verzameld op het strand van Vlieland
*in het Infopaviljoen kom je door middel van allerlei gekke getallen heel wat leuke weetjes tegen: zo is 144 kilogram het gewicht van de grootste meerval ooit gevangen.

De OnderWaterSafari is mede mogelijk gemaakt door belangrijke bijdragen van de BankGiro Loterij, Provinsje Fryslân en verschillende fondsen. Wetterskip Fryslân is partner van De OnderWaterSafari.

Meer evenementen
10% Korting!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste hotelovernachting.