Koffiebranderij
AMBACHT | KOFFIE | BIER | POST-PLAZA
Ontzettend uniek! Een Grand Cafe dat z’n eigen koffiebonen brandt. Wij zijn dan ook de enige die dat doet in heel Europa.
Onze ontdekkingstocht begon begin 2015, toen we midden in de conceptfase zaten van het nieuwe Post-Plaza. Gedachten als 'wat maakt ons nu uniek', 'waarin kunnen we eigen kwaliteit toevoegen', maar we waren vooral op zoek naar beleving binnen het nieuwe Grand Café. Moeten we zelf bier gaan brouwen of onze eigen moestuin aanleggen. Totdat we op een horecabeurs de mannen van Giesen Coffee Roaster tegen het lijf liepen. Dit moest het worden! We gaan onze eigen koffiebonen branden. Maar hoe doe je dat?
Na veel proeven en testen hebben we onze eigen Post-Plaza koffie. Het branden van de koffie gebeurt met zorg en precisie, zodat elke kop dezelfde smaak en kwaliteit heeft. Zelf koffie branden biedt de mogelijkheid om de kwaliteit nauwlettend te bewaken en op hoog niveau te houden. Jaarlijks wordt er meer dan 5000 kilo koffie gebrand, bestemd voor eigen gebruik, maar ook voor hotels, bedrijven en gasten. In de winkel van het Grand Café zijn de koffiebonen verkrijgbaar per 250 gram of per kilo.
Een heerlijke herinnering aan je verblijf bij ons!