POSTBODES STAAN NIET STIL

Wij staan niet stil!
Dat kan ook niet als je het beste en leukste Hotel & Grand Café van Friesland wilt zijn. Wij willen blijven innoveren en elkaar uitdagen. Elke medewerker krijgt bij ons de ruimte om ondernemer te zijn en het idee langs de grote Post-Plaza meetlat te houden. 

 • Wij branden onze eigen koffiebonen in de koffiebranderij op de entresol van het Grand Café. Zo waarborgen wij niet alleen de kwaliteit van onze koffie maar is het ook een springplank naar veel meer mooie dingen. Door de grote liefde voor ambacht hebben we naast het maken van onze eigen koffie ook ons eigen bier geproduceerd, in samenwerking met een lokale brouwer; Kroon op Leeuwarden.
 • Maart 2017 is ‘Knilles’, ons eigen Post-Plaza IPA bier geboren. Knilles staat in het Fries voor Cornelis Hendrik Peters, dé architect van het voormalig postkantoor. In dit heerlijke bier zitten onze eigen koffiebonen verwerkt. Vanaf september 2019 krijgt Knilles een broertje, we noemen hem Tsjomme!
 • Juni 2019, onze eigen duurzame sloep, de Still058, is te water gelaten. Gebouwd door Lasbedrijf Leeuwarden en afgemonteerd door Goos Waterbouw. Vanaf nu zijn de grachten van Leeuwarden weer net iets mooier geworden. Lees hier het persbericht
 • December 2019, onze eigen Wytze Visser kunstborden, waarbij de opbrengst naar de maatschappelijk stichting van Cambuur Verbindt gaat. Op 11 december het eerste bord overhandigd aan Henk de Jong, trainer van het succesvolle Cambuur. Lees hier het persbericht

Postbodes verdienen prijzen of grijpen net mis :)
Vanaf het moment dat we onze deuren openden in december 2015 hebben we veel landelijke bekendheid gecreeërd en zijn we op veel nominatielijsten terecht gekomen. Bij sommige bleef het bij een nominatie, bij andere gingen we er met een prijs vandoor.

 • Wij hebben de publieksprijs gewonnen voor de Vredeman de Vries prijs, categorie Huisstijl, begin 2018. Een concept waar we meer dan 2 jaar over hebben nagedacht werd tijdens deze uitreiking beloond.
 • Elk jaar maakt de Horeca Entree, het vaktijdschrift voor de hospitality, een lijst met beste nieuwkomers wat betreft design, branding, look and feel en nog veel meer. Ook wij stonden op die lijst en hebben tijdens een Gala avond net de prijs niet kunnen pakken, deze ging naar het Pulitzer hotel in Amsterdam.
 • Voor de herbestemming van het postkantoor waren we genomineerd voor de NRP Gulden Feniks 2017. Deze prestigieuze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste transformatie en renovatie project in Nederland.
 • We waren finalist van ‘de Het’ in 2017. De ondernemersprijs van Leeuwarden. Wij zijn er bijzonder grutsk (trots) dat wij met het hele team de publieksprijs hebben gewonnen.

Een postbode denkt niet alleen aan zichzelf
Naast goed voor onze gasten en medewerkers te zorgen, zetten we ons ook graag in voor anderen. Zo steunen wij al jaren goede doelen waar wij ons aan willen verbinden. 

 • Stichting Opkikker is een unieke stichting in Nederland die heel dicht bij ons staat. Door het organiseren van een Opkikkerdag, zorgt de stichting ervoor dat een gezin met een langdurig ziek kind even de ziekte kan vergeten. Van elke verkochte fles water maken wij € 1 over naar Stichting Opkikker. Inmiddels hebben wij al meer dan € 10.000 kunnen overmaken aan dit fantastische goede doel.
 • Wij dragen Cambuur Verbindt een groot en warm hart toe. Eén keer per jaar nodigen wij samen met deze stichting, 20 kinderen uit, die vanwege een gezinssituatie niet op vakantie kunnen. Ook zij willen na de zomervakantie een te gek verhaal kunnen vertellen en die verhalen, daar zorgen wij voor! Een dag meetrainen met Cambuur, naar de eerste wedstrijd van het seizoen, slapen in ons hotel en ook nog uitgebreid uit eten. Van slapen komt niet veel maar wat geeft het, het is een unieke ervaring waar ze het maximale uit willen halen.
  Aftermovie 2019
  Aftermovie 2017
 • Water zit ons Friezen in het bloed. Daarom zijn wij trotse vriend van het Ljouwerter Skûtsje.

 

WAT ZOEKEN WE?

WAT ZOEKEN WE?

We hebben maar 1 doel en dat is gasten ontzorgen en laten genieten. WOLKOM laten voelen! We nemen geen genoegen met ‘just the ordinary’ maar gaan alleen voor de allerbeste.

WAT ZOEKEN WIJ?
GRAND CAFÉ

GRAND CAFÉ

Stoer, grootstedelijk en the place to be! Dé plek voor koffie, een borrel, diner of een avond uit. Als je bij ons logeert ben je welkom in het Grand Café voor het ophalen van onze Take Away gerechten en dranken, welke je op je kamer mag nuttigen. Op zaterdag en zondag staat onze voordeur open voor iedereen die Food & Drinks To Go wil afhalen. #wijdenkenookaanalles #seeyou

GRAND CAFÉ
EVEN ER TUSSENUIT

EVEN ER TUSSENUIT

Het is lekker om soms niet thuis te zijn, even je hoofd leeg te maken en dingen vanuit een ander perspectief te zien. Bekijk het eens vanuit Fries oogpunt, vanuit Leeuwarden en omgeving. Kom tot rust en kom langs! #opavontuurineigenland

BEKIJK ONZE AANBIEDINGEN
AGENDA

AGENDA

In Post-Plaza en in Leeuwarden is het nooit saai. Er is altijd iets te beleven. Nieuwsgierig? Kijk dan in de agenda, we hebben alvast wat highlights voor je uitgelicht. 

 

AGENDA

10% KORTING OP JE VOLGENDE HOTELRESERVERING!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een kortingscode van 10% voor je volgende reservering.