LEEUWARDEN CULTURELE HOOFDSTAD 2018

WAT IS EEN CULTURELE HOOFDSTAD VAN EUROPA?

Culturele Hoofdstad van Europa is een internationaal cultureel project en één van Europa's meest ambitieuze evenementen. Het werkt zo: ieder jaar houden twee landen uit de Europese Unie een nationale wedstrijd. In deze landen wordt uiteindelijk één stad aangewezen om een jaar lang Culturele Hoofdstad van Europa te zijn. Voor 2018 is Leeuwarden één van de twee Europese steden en daar zijn we nogal trots op! Maar het is niet alleen een Fries feestje; Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018 is een nationaal Nederlands evenement met als epicentrum Leeuwarden en de provincie Fryslân.

Volledige programma Leeuwarden-Fryslân 2018

 

HOOGTEPUNTEN UIT HET PROGRAMMA LEEUWARDEN-FRYSLÂN 2018

ESCHER TENTOONSTELLING

ESCHER TENTOONSTELLING

M.C. Escher is een van de meest bekende kunstenaars van Nederland. Wat niet veel mensen weten is dat hij uit Leeuwarden komt. Het Fries Museum brengt in 2018 een grootschalige tentoonstelling van zijn werk. 

MEER INFORMATIE
SENSE OF PLACE

SENSE OF PLACE

Het landschap in het noorden is uniek. Het heeft een rijke historie en prachtige natuur. De projecten van Sense of Place maken die unieke waarden zichtbaar of zelfs tastbaar voor een groot publiek. Langs de hele Waddenzeekust, van Den Helder tot de Dollard.

MEER INFORMATIE
DE STORMRUITER

DE STORMRUITER

Hét internationale theaterspektakel van het jaar, met in de hoofdrol honderd glanzende Friese paarden. Regisseur Jos Thie neemt je in deze knallende voorstelling - gebaseerd op het internationaal bekende verhaal Der Schimmelreiter - mee naar het jaar 1650. Het jaar van dé legende van Fryslân. 

MEER INFORMATIE
NOORDELIJK FILM FESTIVAL

NOORDELIJK FILM FESTIVAL

Als het gure herfstweer zijn intrede doet, is er niets fijner dan in De Harmonie en Slieker ‘bingen’ op het beste van de Noordelijke en Europese cinema! In 2018 presenteert het Noordelijk Film Festival daar een overweldigend filmprogramma, vol nieuw avontuur.

MEER INFORMATIE
EXPLORE THE NORTH

EXPLORE THE NORTH

Het unieke festival Explore the North brengt muziek en literatuur op prachtige locaties in de historische binnenstad van Leeuwarden. Verschillende kunstvormen op plekken waar je normaal gesproken niet komt. Warm je aan met verrassende verhalen en schitterende muziek tijdens dit winterse, sfeerrijke festival.

MEER INFORMATIE

10% KORTING OP JE VOLGENDE HOTELRESERVERING!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een kortingscode van 10% voor je volgende reservering.

10% korting op je boeking!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een kortingscode van 10% voor je volgende hotelreservering (op basis van beschikbaarheid).

Lekker ite & drinke in Post-Plaza Bekijk onze menukaart
Wist je dat je hier ook Post-Plaza koffie kan bestellen? Naar de winkel
Wist je dat Leeuwarden Culturele Hoofdstad van 2018 is? Lees meer
Reviews Post-Plaza

9

9
Hotel Website5/5
Zoover8,5/10
Booking.com9,1/10
TripAdvisor4,5/5
Expedia4,5/5
Bekijk de reviews
X

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk dan onze arrangementen. Er zit vast iets voor jou bij, tot snel bij Post-Plaza! 

Bekijk onze arrangementen
Wij bieden ook diverse koffieaccessoires Bekijk ze hier
Beste gemakkelijk verse koffiebonen in onze webshop Naar de winkel
Reserveer direct!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief, ontvang een kortingscode van 10% voor je volgende hotelreservering (op basis van beschikbaarheid) én je krijgt ook nog een drankje aan de bar van ons kado! #tsjoch