LEEUWARDEN CULTURELE HOOFDSTAD 2018

WAT IS EEN CULTURELE HOOFDSTAD VAN EUROPA?

Culturele Hoofdstad van Europa is een internationaal cultureel project en één van Europa's meest ambitieuze evenementen. Het werkt zo: ieder jaar houden twee landen uit de Europese Unie een nationale wedstrijd. In deze landen wordt uiteindelijk één stad aangewezen om een jaar lang Culturele Hoofdstad van Europa te zijn. Voor 2018 is Leeuwarden één van de twee Europese steden en daar zijn we nogal trots op! Maar het is niet alleen een Fries feestje; Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018 is een nationaal Nederlands evenement met als epicentrum Leeuwarden en de provincie Fryslân.

PROGRAMMAPRESENTATIE LEEUWARDEN-FRYSLÂN 2018

Op dinsdag 3 oktober werd op het Gouverneurssplein in Leeuwaren onder het genot van een hapje en een drankje het volledige programma gepresenteerd. Ook werd voor het eerst het LF2018-lied gespeeld door Nynke Laverman, Sytze Pruiksma en jonge musici van de FulkaanAkademy. Daarna presenteerden verschillende projecten uit het programma zich op verrassende wijze.

Volledige programma Leeuwarden-Fryslân 2018

 

HOOGTEPUNTEN UIT HET PROGRAMMA LEEUWARDEN-FRYSLÂN

HET OPENINGSWEEKEND

HET OPENINGSWEEKEND

Ren naar de trein, pak je auto of spring op de fiets om erbij te zijn, want Het Openingsweekend van Leeuwarden-Fryslân 2018 wil je niet missen. Beleef op 26 en 27 januari de verbeelding met ons mee van de droom van onze iepen mienskip.

MEER INFORMATIE
FAÇADE: DE WERELD VAN MATA HARI

FAÇADE: DE WERELD VAN MATA HARI

Mata Hari was de artiestennaam van de Friese Grietje Zelle (1876-1917), die als exotisch danseres tot de hoogste politieke en militaire kringen in Frankrijk doordrong en verzeild raakte in allerlei intriges. 

MEER INFORMATIE
ESCHER TENTOONSTELLING

ESCHER TENTOONSTELLING

M.C. Escher is een van de meest bekende kunstenaars van Nederland. Wat niet veel mensen weten is dat hij uit Leeuwarden komt. Het Fries Museum brengt in 2018 een grootschalige tentoonstelling van zijn werk. 

MEER INFORMATIE
SENSE OF PLACE

SENSE OF PLACE

Het landschap in het noorden is uniek. Het heeft een rijke historie en prachtige natuur. De projecten van Sense of Place maken die unieke waarden zichtbaar of zelfs tastbaar voor een groot publiek. Langs de hele Waddenzeekust, van Den Helder tot de Dollard.

MEER INFORMATIE
ORANJEWOUD FESTIVAL

ORANJEWOUD FESTIVAL

Oranjewoud Festival is het enige festival ter wereld waar beroemde musici aan je bed zitten om je in slaap te spelen. Tien dagen lang is het groene Parklandschap Oranjewoud het kloppende klassieke hart van Leeuwarden-Fryslân 2018. 

MEER INFORMATIE
8STE DAG

8STE DAG

Een gigantische machine raast met een domino-effect door Leeuwarden. Een machine vol dansoptredens, muziekstukken of bouwwerken. Een machine waarin mensen de schakels zijn en waarin elke beweging een kettingreactie veroorzaakt.

MEER INFORMATIE
WELCOME TO THE VILLAGE

WELCOME TO THE VILLAGE

Wat op een festival werkt, kan ook in de echte wereld! Een van de meest duurzame festivaldorpen van Europa vind je in de Groene Ster bij Leeuwarden. Met nationale en internationale topacts uit de muziek, kunst, innovatie en theater.

MEER INFORMATIE
THE TALL SHIPS RACES

THE TALL SHIPS RACES

De geur van getaande zeilen en touwen, een armada van driemasters, matrozen die vanaf schepen de haven in turen, het geluid van een scheepstoeter: tijdens de Tall Ships Races Harlingen 2018 is heel Harlingen in nautische sferen. 

MEER INFORMATIE

10% KORTING OP JE VOLGENDE HOTELRESERVERING!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een kortingscode van 10% voor je volgende reservering.

Voordelen van direct boeken Voordelen x
Boek nu
Lekker ite & drinke in Post-Plaza Bekijk onze menukaart
Wist je dat je hier ook Post-Plaza koffie kan bestellen? Naar de winkel
Wist je dat Leeuwarden Culturele Hoofdstad van 2018 is? Lees meer
Reviews Post-Plaza

9

9
Hotel Website5/5
Zoover8,5/10
Booking.com9,1/10
TripAdvisor4,5/5
Expedia4,5/5
Bekijk de reviews
X

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk dan onze arrangementen. Er zit vast iets voor jou bij, tot snel bij Post-Plaza! 

Bekijk onze arrangementen
Wij bieden ook diverse koffieaccessoires Bekijk ze hier
Beste gemakkelijk verse koffiebonen in onze webshop Naar de winkel